torsdag, september 19, 2019
Home Imponerende Den gravide kvinnen lå uten puls i veien etter ulykken – men...

Den gravide kvinnen lå uten puls i veien etter ulykken – men sykepleieren nektet å gi opp livredningen.


Keith Ezell visste ikke at han skulle redde noens liv før han selv havnet i det. Som sykepleier assistent på et medisinsk senter i Cleveland, har han tidligere vært med å hjelpe folk i vanskelige situasjoner.

Men 19. februar, skulle disse forholdene til å oppsøke ham uten forvarsel. Da han kjørte gjennom forstaden Parma, i byen Ohio, hørte Ezell et høylytt krasj.

Han var ute på et ærend for moren før han skulle på jobb, men tok en rask omvei for å undersøke hva det var. Det han fant var rene marerittet.

Et par biler hadde krasjet. Da han nærmet seg så Ezell at en av de involverte skrek: “Hun puster ikke! Hjelp meg! Hjelp meg!’», forteller Ezell til WKYC Channel 3 News.

En kvinne i en av bilene var bare øyeblikk unna døden. Enda verre, hun var gravid og det var nå to liv som sto i fare.

– Hun var helt bevisstløs, sier Ezell.

– Så jeg satte henne på bakken og begynte med HLR.

Ezell var mer enn forberedt. Ikke bare hadde han nylig fullført et HLR kurs, men han hadde også en gjenopplivingsmaske i ryggsekken sin.

Han gjorde kompresjoner og innblåsninger i omtrent fem minutter, da en liten folkemengde samlet seg og politiet kom på scenen. Ezell fryktet etterhvert at alle hans anstrengelser var forgjeves.

– Hun ble blir blå. Hun hadde ingen puls, og jeg tenkte «Hun kan ikke dø,” sa han.

Heldigvis gjorde hun ikke det. Like etter ambulansen ankom, kunne Ezell høre dem rope at hun hadde puls.

Ezells eksempel viser hvorfor alle bør lære HLR – bare i USA skjer det 400 000 hjertestans i året, utenfor sykehusene.

70 prosent av folk oppgir at de ikke har noen anelse om hva de skal gjøre i en slik hendelse. Kun 32 prosent av hjertestansofre kan regne med å få HLR fra andre.

Dette spesielle bilkræsj-offeret bør føle seg velsignet. Takket være hjelp fra en modig og godt forberedt fremmed ble kvinnen og hennes kommende barns liv reddet!

Se en video her – og DEL dette på Facebook så flere får med seg viktigheten av HLR!


Must Read

Ny studie viser at den beste medisin mot forkjølelse er sjokolade

Det høres nesten for godt ut til å være sant. Men forskningsresultatene taler for seg. Den beste kuren mot forkjølelse er...

Overarbeidet?

%d bloggere liker dette: